Werklust van Thomas Joseph beloond met podium in Zonhoven

Bij gebrek aan uitschieters van onze eliterenners en -rensters was het in de Kuil van Zonhoven vooral leuk om Thomas Joseph op het podium te zien staan. Onze belofterenner werd derde in de tweede Superprestigewedstrijd van dit seizoen.

Onze West-Vlaming is iemand die uitblinkt in werklust, maar dat leverde Thomas Joseph nog geen enkele podiumplek op in een beloftewedstrijd van niveau. Tot vandaag in Zonhoven dus. Na een kei van een wedstrijd, waarin hij heel lang alleen op de tweede plek reed, kon Thomas ondanks de druk van een achtervolgende groep toch zijn plaatsje op het podium vasthouden.

En die derde plek, die deed Thomas deugd. "Tof dat al die jaren van hard werken eindelijk worden beloond. De voorbije twee seizoenen vielen tegen door omstandigheden. Nu leg ik mezelf niet te veel druk op, en loopt het goed. Met mindere benen werd ik ook al vijfde in Ronse." Ook Tijl Pauwels verdiende trouwens een pluim in Zonhoven, want met een tiende plek deed onze tweedejaarsbelofte het op zijn niveau uitstekend. Jarne Driesen was vijftiende, Gianni Siebens bezeerde zich eerder deze week en gaf op.

Voor onze mannen-elite werd Zonhoven resultaatgewijs een wedstrijd om bijzonder snel te vergeten. Na een goeie start voor Michael Vanthourenhout en Eli Iserbyt vielen we onder meer door de warme omstandigheden en rugproblemen ver in de achtergrond terug. Kevin Pauwels werd twaalfde, Dieter Vanthourenhout vijftiende, terwijl Michael, Eli en Klaas Vantornout de finish niet haalden.

Bij de vrouwen maakte Laura Verdonschot haar terugkeer in Zonhoven. Een topvijfplek verwachtte ze gezien de omstandigheden nog niet, maar Laura eindigde wel in de top tien: negende, met een beter gevoel dan haar laatste crossweekend. Ze kan nu verder aan de weg terug werken. Alicia Franck werd daags na de opsteker in Kruibeke zestiende.