Yorben en Dieter houden eer hoog in Ingooigem

Van het jonge zevental dat we aan de start brachten van Halle - Ingooigem, mochten we weinig uitschieters verwachten. Optrekken konden we ons nadien uiteindelijk aan de prestaties van Yorben Van Tichelt en Dieter Vanthourenhout.

In de sterk bezette vierde manche van de Napoleon Games Cycling Cup - met naast Tom Boonen spurters als Démare, Bouhanni, Gaviria en Debusschere als uithangborden - hield Dieter Vanthourenhout onze eer hoog in de eerste wedstrijdhelft, die de renners van het Brabantse Halle naar het West-Vlaamse Ingooigem voerde via onder meer een passage door de Vlaamse Ardennen. Net als vorig jaar schoof Dieter mee met de vroege vlucht, deze keer negen man sterk. Jammer genoeg voor onze West-Vlaming en zijn collega-vluchters brak achter hun rug de wedstrijd verrassend vroeg open, en haalden ze zo de tv-uitzending net niet. Dieter verdween uiteindelijk een tweetal ronden voor de finish uit de wedstrijd.

Toen de vroege vluchters werden teruggepakt, was de helft van het peloton al uitgeteld voor winst wegens gelost, waaronder ook onze Angelo De Clercq, Johan Jacobs, Thomas Joseph, Elias Van Hecke en Michael Vanthourenhout, die gelukkig geen last meer had van z'n knie maar na de gedwongen rust conditioneel nog één en ander in te halen heeft. Wel nog aan boord was Yorben Van Tichelt, en hij was de enige van onze renners die uiteindelijk de finish haalde na tweehonderd kilometer rondsnellen door Vlaams-Brabant, Oost-Vlaanderen en West-Vlaanderen. Knap voor een belofteveldrijder, ook al eindigde hij op een verre 82ste plaats net voor de groene vlag.

"Ik heb vandaag goed afgezien", trapte Yorben na zijn wedstrijd een open deur in. "Toen op de kasseien van de Varent (net voor het ingaan van de lokale ronden, red.) het tempo werd opgetrokken, zat ik vrij ver achterin het peloton. Plots zag ik veel renners voor me uit de rij gaan, maar ik had het geluk dat ik in het wiel van Iljo Keisse en Gert Dockx alle gaten kon dichten. Nadien was het plezant om eens links en rechts naast me te kijken, want ik zag veel grote namen, en het was leuk om te zien dat ook zij bij momenten aan het afzien waren. Ik verbaasde mezelf, al vind ik het jammer dat ik nog moest lossen op het einde. Het beste was eraf."

Op de broertjes Vanthourenhout na waren onze bekende namen er dus niet bij in Halle - Ingooigem. Kevin Pauwels plande een Ardennentraining als voorbereiding op het Belgisch kampioenschap in Les Lacs de l'Eau d'Heure, Klaas Vantornout trainde in eigen gouw, terwijl nieuwkomer Eli Iserbyt momenteel nog examens aflegt en voor het eerst onze kleuren verdedigt op het BK.

(Foto Photopress.be)